31 Augusti

Sista sommardagen idag, men sommaren är redan slut och har varit ett bra tag tyvärr. Lila helvetet ingvigdes i söndags och det blev en skön söndag helt enkelt, dock en aning besviken på inredningen vart var de lila? Kommer nog bli ett populärt förfest ställe med tanke på läget, stämningen och de som jobbar där.

Igår övningskörde jag med pappa igen och denna gången gick det förväntansvärt bra, jag satte det första starten och fick endast motorstopp två gånger. I morgon kör vi igen och hoppas det går lika bra, dags att skriva in sig på körskola också blir nog Karl Eriks. I morgon börjar jag även jobba första jobbedagen på ett "riktigt" jobb, att jag ska upp klockan 5 känns inte så lockande men att få börja jobba känns sjukt bra!

Nu blir det fläskfilé med svampsås här hos min bror, go kväll!


I morgon sköna söndag




Torsdagsgalaj

Jaha då blev man av sina kära vänner övertalad till en torsdagsutgång igår, man är ju inte svårövertalad men det var ju faktiskt ett tag sen sist. Började kvällen på Helsing med alldeles för dyrt vin och lyssnade på Malins kompis Maja som sjöng och spelade där, jätte duktig. Efter Helsing blev det Mogwai, PL, Zoo och sist men inte minst Tempel. Den försvann, och den försvann och kvar var bara jag och Malin och Fadis fylle mat. Blev en liten titt på Cardinal också som endast hade 8 gäster så vi gick lika snabbt som vi kom in.

Tack tjejer för en trevlig kväll!






Malmöfestivalen

Igår var jag och Kajjan girl i Malmö, hon skulle på intervju klockan två och fick jobbet grattis än en gång. Jag kom ner efter och det blev en runda på stan där det kollades i affärer, jag hittade ingeting? Inte likt mig men det var lika bra, bäst för plånboken i alla fall. Lunch på Jensens Böfhus än en gång hann vi också med och, kl sju började Nrj in the park så vi bänkade oss på Chillis uteservering för att skåda detta spektakel på storbildsskärm. Att stå och trängas bland massa människor är inte riktigt min grej, inte för dessa artisterna åtminston

Redan vid nio var det slut så vi satt kvar ett tag på Chilli och sedan slank den obligatoriska langosen ner. Ännu en toppen dag, tackar!




Löneonsdag

Ja idag är det lön och det var inget glädjeskutt som hoppades när jag såg vad jag får i lön denna månad. Kommer bli en tuff månad men fick ett glädjande besked igår, jobbet på Egmont kärnan är mitt från och med september till minst december så jag är helnöjd.

I lördags var det ju som sagt Kennydagen och det var en fin tillställning massa fina tal till Kenny och han blev helt tårögd vilket en annan också blev, känslig som man är. Vi var en liten skara i logerna som jobba och vi  fick alla jobba hårt vilket man inte riktigt är van vid. Svetten rann och när städningen skulle påbörjas gick strömmen perfekt tajming eller? Nej inte riktigt.

Måste ju även berätta om utgången i måndags, sista sommarklubben måndagsklubben på Swea. Vi trotsade regn, storm och rusk och jag och Kajsa begav oss hem till min bror på förfest. Har helt tappat det här med förfest, nu på sommaren har man ju oftast träffats i stan direkt. Så det blev en riktigt rolig förfest, åkte in till stan vid tolv och då blev det Mogwai sen Swea. Båten gungade och det var inte direkt rusningstrafik..

Idags ska de blåsas bort i Malmö, ha det!

Kenny dagen



Är det i morgon på Lindab arena vilket betyder jobb i logerna,
 ska bli kul att jobba där igen var ju ett tag sen sist.


Helsingör

Bröt bitterheten igår genom att bege mig ner till stan för att träffa Malin, vi har inte setts på år och dag höll jag på att säga men det har vi ju. Men umgåtts har vi inte gjort sen högstadiet om man bortser från de galna hemma festerna på anisgatan. Så det blev en liten vindate på Hampan., när vinet gjort sitt gick vi vidare till utposten för en cider och en liten bit mat. Det ryckte lite i spritatarmen må jag erkänna men vi avslutade en super trevlig kväll redan vid halv elva tiden.

Idag har jag, mamma och min bror åkt över till andra sidan sundet med sundsbussarna, var inte direkt igår man gjorde det så det var faktiskt på tiden. Gick runder och tittade lite i affärer och bara mös, när de kurrade i magarna satte vi oss på ett mysigt fik och åt lite. Bra dag med andra ord, bättre än att ligga hemma och deppa!


Vampyrer suger



Hur B är inte denna då?


Knäpp i huvudet

Jag blir knäpp i huvudet av att inte ha någoting att göra. Jag vill inte längre bara ligga hemma och rulla tummarna, att jobba en gång i veckan funkar inte. Hur svårt kan det vara att lämna besked på om jag får jobbet eller inte? Har nu väntat i tre veckor och vill inte vänta en minut längre. Jävligt roligt om man nu väntat i tre veckor och trott att man får jobbet sen bara nej tyvärr. Då kunde jag i de här tre veckorna ägnat mig åt att söka andra jobb vilket jag nu inte har gjort.

Jag vill inte inse att sommaren är eller lider mot sitt slut och att hösten ligger runt hörnet. Dem som säger att det ska bli mysigt att tända ljus igen till hösten vill jag personligen sätta ett skott i pannan på. Idag är jag bitter jävligt bitter, ville göra något drastiskt innan som att färga håret rött. Men efter som jag lider av ständig beslutsångest kunde jag inte ens bestämma mig för om jag vill va ljus eller mörk.

Välkommen till en bitter dag i Emila Wahlbergs liv!


Drömmar och planer

Ligger här i soffan och allmänt deppig trots att solen tittar fram bland molnen i mellan åt. Men solen är ju faktiskt inte allt, även om den kan göra en på gott humör ibland. Pratade nyss med mamma om hösten och mina planer, planen är ju den att jag får jobb på pappas jobb och att jag ska börja med körkortet. När jag har lite mer pengar på kontot och ett körkort i handen är det dags att åka utanför Sverige och Europa för att se något nytt. Komma på vad jag vill göra och förmodligen ha det för jädra roligt.

Ibland känns det som jag inte gjort någoting sen jag tog studenten, visst det är bara lite mer än ett år. Men det känns för dåligt helt enklet, okej jag har haft en hel del jobb men inte ett så kallat "riktigt" jobb och det är vl det som stör mig mest. Att jag inte varit ute och rest ännu stör mig också men det kommer, får blicka framåt och hålla tummarna på att allting blir som planerat.

Något som är säkert är i allafall att jag haft roligt sen man började i den omtalade krogbranchen, mycket fest och mycket nya människor.



Cantinas Kräftkalas

Vilken afton det blev, börjades med att vi självklart åt kräftor, räkor, paj och allt som hör till en kräftskiva. Tog inte lång tid innan de "goda" snapsarna kom fram och det slank ju ner lite för mycket snaps om man säger så. Efter maten var det dags för lite tävling med tipsrunda, straffar osv, blev inte det förlorande laget och det var det viktigaste. Sen blev det ännu mer snaps och hela havet stormar, åkte ut bland dem första klurig lek det dära. Några Sambreros kom fram och uppblåsbara gitarrer och sedan traskade vi bort till Docken med John aka Hitler i täten.

Där levde vi rövare tills det stängdes och sedan var det dags för Swea där de flesta försvann men jag höll ut ända till klockan slog tre och båten stängde.

Tack för en fantastiskt rolig kväll, idag mår man som man förtjänar..






Monday morning

Inte riktigt morgon ännu, men för en sjusovare som mig är det. Vaknade för ungefär en timme sedan, och till mitt försvar kan jag säga att jag sov så länge för att det är kräftskiva ikväll och då måste man vara utvilad..

Helgen har passerat och det har varit en lugn sådan, fredagsmys i fredags med Louise och innan dess promenad i Pålsjöskog med Johanna. I lördags hade vi lite kräftskiva här hemma, Jessica och Magnus och söta lilla Moa var också här. När jag sett detta charmiga hyffsat lugna barn en hel kväll vill jag nog ändå ha barn när jag blir stor, det finns hopp alla barn är inte skrikiga och bråkiga.

Ikväll är det som sagt dags för Cantinas och Zoo bars årliga kräftskiva känner på mig att det kommer bli allt annat än lugnt. Hade riktigt roligt förra året och tror att ikväll kommer bli minst sagt lika roligt om inte roligare. I år har jag ju både Johanna och Louise vid min sida.

 

Förra året:



 


Gårdagen

Började med att Johanna kom hit här och det dracks rosé och lite cider, åkte in till stan vid tio halv elva och då blev det Mogwai sedan Madamde moustache eller Madame tuså som Johanna kallar det. Cantina var kvällens höjdpunkt ganska så folktomt när vi kom vid ett men sen kom det desto mer. Och vi hade ännu en riktigt rolig kväll på di mexikanska!







Låter bilderna tala för sig själva..


Har de inga hjärtan?



Hur tusan kan man behandla dessa söta små djur på detta sätt?
Hoppas verkligen de gör något åt minkfarmarna och de i rappet!


Gröningen



Helsingborg är faktiskt ganska fint på sommaren. Ikväll har jag varit ute på en promenad med Kajjan!


En dag på stranden

Yes äntligen sol ingen hög sommar värme men det är sol i alla fall. Var uppe med tuppen eller ja vid åtta nio och rusade upp ur sängen för att det var sol, okej inte riktigt därför skulle än en gång försöka få tag på sjukhuset. Och nu har jag lyckats hoppas bara jag får bukt på mina problem nu också!

På stranden blåste det som aldrig förr och var för jädra kallt så jag kom på den ultimata idén att vi skulle gå in på Råå bassänger så det gjorde vi. Det var inte igår man var där också fick vi både badat och solat..

Har gått och blivit beroende av Paradise Hotel Danmark ganska bra tidsfördriv när de regnar ute vill jag lova. Hade dock varit bättre med ett jobb, håller alla tummar på att jag får jobbet.


I morgon

 



smäller det, sista onsdagen på Cantina - ses där!


Sommar 2010

Sommaren är i full gång men börjar nog tyvärr lida mot sitt slut? Rent vädermässigt då.. Juli har varit en riktigt bra månad så tänkte dela med mig om de roligaste händelserna.

Juli:
- Tisdagsklubben i Båstad under tennisveckan på Madison
- dagar på stranden Råå vallar
- onsdagar på Cantina
- kvällar på Docken & Hampan
- Ängelholm med Louise i stugan en helg grillat, mys och sol & bad
- The ark, The Sounds och Amanda Jensen på Sofiero
- byarnas festival (hbg festivalen)

Augusti: började bra!
- Göteborg 1 - 4 med Johanna: Liseberg, tisdagsklubben på Berså, Styrbord Barbord, shopping och mysiga middgar.
- skaldjursafton på Hamlet, jag ♥ kräftor haha.

Om vädret bara ändrar sig så kommer Augusti förmodligen bli precis lika bra som Juli.






RSS 2.0